NORDIC TROPHY 2001

Lördagen 11 augusti 2001
Sunne, Värmland

3-dje pris i specialbilsklassen
En nöjd Kjell ”Tullis”

Pristagarna i Specialbilsklassen

1:a pris Henåns Frakt 2:a pris Bokesand 3:dje plats Sälls MB

Övriga bilder på specialbilar.

NORDIC TROPHY 2001


Blandade bilder på deltagare.


Övriga bilder från Sunne


Hemresan.

Så gick det till.

Nu är årets upplaga av Tidningen Trailer samt medarrangören MK-Rattens upplaga av Trailer Trucking Festival i Sunne med Nordic Trophy 2001 avgjord.
Efter en mycket blöt fredag med hällregn så var det många deltagare tillsammans med mig som fick problem med tvättning och puts av fordonen. Störst problem fick nog arrangörena med gräsmattan på Akka-stadion, fordonen fick i flera fall släpas in på plats av en lastmaskin med Peter Lignell bakom spakarna. En stor eloge till Guy, ”Bomben” , Peter samt Trailers Per Wikland som fick det att ”flyta”.

På lördag morgon blev det till att gå upp i ottan för att i duggregn putsa till fodonen. Vi var många som slet med semkskin och putstrasor. Vid kl. 9.00 när portarna öppnades för publiken återston ytterligare nån eller några timmar puts kvar för flera av oss. En inlejd grusbil började sprida grus, för att få en gång genom området framför utställarnas område. Som på beställning tittade solen fram och gjorde dagen till en publikvänlig tillställning. Det var många besökare som klaffsade runt fordonen med blickarna riktade på lackeringar och välkomponerade fordon istället för att se på sina fötter.
Underhållning bjöds på av Blåband med ”Lill-Vespen” från släpvagnsscenen samt tävlingar i däckskastning samt krankörning.
Klockan 17.30 blev det prisutdelning i samtliga klasser, spänningen steg i publikhavet när priserna delades ut.

Efter prisutdelningen när Trailers chefredaktör Rutger Andersson tackat för ett väl genomfört arrangemang så började det att dugga igen så många blev ganska ”blöta” under kvällen när man firade segern eller dränkte sina sorger i restaurangtältet under Trailers Truckingsupén, där en värmländsk trubadur och underhållare drog värmlandshistorier så att tältduken bleknade. På söndagsmorgonen var det bara att lägga i tandemdriften och göra två spår ut från Akka-stadion för att resa hem och slänga sig ner vid datorn. Nu kämpar vi på till nästa år så att vi kan mötas i Jönköping.
Vill samtidigt tacka alla på Trailer Magazine samt MK-Ratten (ingen nämnd och ingen glömt)för ett bra genomfört arrangemang.

Kjell ”Tullis” Tulldahl