NORDIC TROPHY 2002

augusti 2002
Under transportveckan på ELMIA.

Efter flera veckors putsning och målning på kranbilen som hunnit bli 2½ år nu så gjorde jag en rejäl tvättning på torsdagskvällen för att under fredag förmiddag i strålande solsken och torr vägbana bege mig till Elmia i Jönköping, efter 300 km var jag framme ungefär klockan 12 och tog mig in på området, jag smög igenom publikmassorna som stod och tittade på kranförartävlingar.
På Nordic Trophy området rådde ett lugn bland ”Bomben”, Guy och grabbarna som placerar in bilarna på sina platser. När jag hittat en gräsplätt var det bara att ta fram wax och Autosol samt diverse andra kosmetika, stege, handskar, solskyddsmedel och keps med mösskärm för att efter 15 minuter konstatera -det är för varmt i solen-. Då dyker den ena efter den andra kompisen upp och pratar lastbilar, kranar, Truck Shows samt övriga minnen.
Träffade även Enrico Nagorny från Tyskland som har byggt kranbilen i skala 1:87, han berättade att den skall ställas ut i modellhörnan till allmän beskådan under lördagen samt söndagen, vi kom överens om ett möte under söndagen för ett eventuellt övertagande av modellen till mig. SMS på nallen, Tobbe från Alunda Åkeri kommer på besök och hjälper till med putsen, vi håller oss på skuggsidan och klarar av en sida på bilen fram till klockan 17.00.
Packar ihop kosmetikan kopplar ifrån släpvagnen och rullar ut från Elmia för att leta upp nattparkeringsplats, efter en middag samt dusch på Eurostop parkerade jag och några till på Västerslätt halvvägs till Husqvarna för att i kvällsskymningen putsa den andra sidan på bilen, vid mörkrets inbrott hittade jag ej pannlampan varför hotell Actros intogs.
Lördag morgon kl 05.30, väckarklockan ringer för att intaga frukost samt rulla in på Elmia 06.00, riggar upp bilen och kranen med båtstöttor stakar mm samt släpvagnens alla tillbehör och fortsätter polering fram till 08.30 då en välbehövlig dusch intogs och publiken strömmade in på Elmia. 10.00 – 10.35 domarbedömmning som alltid är lika nervpirrande när bilen granska under lupp, dagen förflöt i strålande solsken samt många besökare, däribland en del internetvänner såsom TruckerAnnica, T-Scania Tompa med flera.
Under kvällen fotograferade jag lastbilskonvojen genom Jönköping för att sedan bege mig till SJÖBO CAFE och Trailers Trucking Festival där deltagarna med sällskap bjöds på Hamburgare med tillbehör samt öl och trevlig underhållning av en Värmlänning som sjöng och berättade roliga historier till allas glädje, därpå följde dans till Discjockey.
Söndagen ägnades åt att plocka ölburkar runt kranbilen samt kika runt på övriga fordon samt utställningen i övrigt fram till prisutdelningen 14.30. Den ena klassen efter den andra avverkades med pokaler samt blommor o kramar till segrande fordon. I specialbilsklassen var det 18 fordon i varierande karaktär, 5 pokaler utdelades varav kranbilen erövrade nr 4 i ordningen, jättekul. Efter prisutdelningen vidtog hoppackning av bil o kran samt släp och upplastning av 2 Moffettruckar o diverse annat material för transport till Södertälje. Brorenovering vid Tystberga förlängde restiden med 1 timma och lossning och hemmasängen intogs kl 24.00.
Nu jobbar jag vidare med bilen och satsar på en comeback vid 2003 års Nordic Trophy i Mantorp Park den 30 augusti, besök gärna kranbilssidan med jämna mellanrum för att följa händelseutvecklingen.

Kjell ”Tullis” Tulldahl

Segrare i Specilabilsklassen.

Mera kranbilsbilder

Vinnare Nordic Trophy 2002

Volvo FH12 Fjärrbil (Cider shark)
Förare och ägare: Juha Ristimaa, Finland.

Blandade bilder fån Nordic Trophy 2002


Veteranbilsklassen.


Konvoj genom Jönköping.

Övriga bilder från Lastbil 2002